Actieve ontwikkelingen in 3D digitale stereofotografie

27 mei 2012

De ontwikkeling van digitale technieken in de opname en weergave apparatuur in de film- en fotografie-industrie zorgt voor een versnelde productie van 3D-video’s, 3D-foto’s en 3D-bioscoopfilms. Dankzij innovatieve digitale apparatuur, processen en systemen is de groei in 3D content en 3D toepassingen explosief toegenomen.

Actieve ontwikkelingen in 3D digitale stereofotografie

La Stéréoscopie Numérique

Ook onze kennis over 3D technieken is met sprongen vooruit gegaan. Ervaringen en theoretische verdiepingen in het thema stereoscopisch driedimensionaal beeld S3D zijn steeds meer gebundeld in publicaties en zorgen voor kennisverrijking bij de lezer en gebruiker van deze informatie. Aan de hand van expert Benoît Michel is onlangs een uitgebreide referentiebron voor stereofotografen en liefhebbers van 3D beeldtechnieken verschenen. Zijn jarenlange ervaring met het verstrekken van feiten en informatie uit de wereld van 3D is op een uitstekende wijze verwerkt in dit bijzonder waardevolle document. Zijn site www.stereoscopynews.com kent veel professionele en andere belangstellenden.

Het verzorgde boek geeft een interessant beeld over de geschiedenis van de stereofotografie en de ontwikkelingen van het bewegende beeld in 3D. Daarna komt het fysiologische aspect van de stereoscopie in onze visuele waarneming aan de orde. Daarna neemt de auteur de lezer mee op zijn theoretische en praktische verkenning en bespreekt digitale foto- en videoapparatuur voor het realiseren van 3D beelden. Het boek bevat veel tabellen en tips voor het digitaal bewerken van 3D-opnamen. Een aanbeveling voor de wereld van 3D.

ISBN 978-2-212-12988-5, “La Stéréoscopie Numérique”, Benoît Michel, Éditions Eyrolles, 2012, 292 pagina’s


Gerelateerde artikelen