Een super klein boekje met veel beeldpuzzels

19 april 2014

Het super kleine boekje met beeldpuzzels en een grote schat aan optische illusies en andere optische verschijnselen ligt lekker in de hand. Voor een aantrekkelijke prijs heeft de bezitter ervan vele uren plezier met het kijken naar de vele variaties op de interessante klassieke optische illusies en vooral door de bijgegeven opdrachten en vragen.

Een super klein boekje met veel beeldpuzzels

Superklein reuzenboek van beeldpuzzels

Door de geringe afmetingen moet er wel regelmatig gebladerd worden voor het oplossen van bepaalde vragen. Een groep van samenstellers heeft in het leuke boekje een verzameling van zeven verschillende soorten puzzels opgenomen. De lezer vindt puzzels waarvan het beeld is vervormd door het te draaien of eerst in stukjes te verdelen, waarin twee plaatjes zijn samengevoegd of waarin verborgen objecten, mensen of dieren zijn verwerkt. Maar het boekje bevat ook plaatjes met patronen die een beweging veroorzaken of die je in eerste instantie volledig in verwarring brengen, om daarna toch nog een verrassende oplossing te bieden. De digitale revolutie biedt een reeks nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld gezichten van bekende personen te verbergen in een patroon van ogenschijnlijk gewone punten of te manipuleren met de traagheid in ons zien en waarnemen. Vermakelijk is het om te zoeken naar de eigenaar van een aap, de jager te helpen naar het zoeken van de dieren in het bos of de wielen van de auto te zien draaien. Het boekje bevat ook de oplossingen van de opdrachten en puzzels en is leuk voor je zelf of om kado te geven.

ISBN 978-90-5947-228-0, “Super klein reuzenboek van beeldpuzzels”, Trevor Bounford, e.a., Uitgeverij Atrium, 2007, 287 pagina’s.


Gerelateerde artikelen