Europese vuurtorens in een postzegelverzamelboek

27 maart 2014

Met een bepaalde bestelwaarde van postzegels uit de nieuwe uitgave van Collect, het abonnee tijdschrift van PostNL voor de actieve postzegelverzamelaars, krijgen de bestellers het verzamelboek Europese Vuurtorens geheel gratis en bovendien een echt herenhorloge cadeau.

Europese vuurtorens in een postzegelverzamelboek

Europese Vuurtorens

Om het boek compleet te maken is het wel noodzakelijk om een postzegel set met 4 velletjes (met klemstroken) mee te bestellen. Ondanks de dreiging van het opheffen van vuurtorens, staat langs de kusten en de binnenwateren van Europa een groot aantal vuurtorens. Deze opvallende lichtbakens hebben ondanks de opkomst van radar en GPS nog steeds een belangrijke functie voor een veilige scheepvaart en doen ook steeds wat zij al eeuwenlang doen: een duidelijk en markant herkenningspunt zijn om de juiste route af te leggen.

Europese vuurtorens in een postzegelverzamelboek - 2

Meerdere vuurtorens in Europa zijn voor bezoekers op bepaalde tijden opengesteld. Het is een prachtig fotoboek geworden en door de postzegelvelletjes krijgt de uitgave nog eens een extra verzamelwaarde. In de inleiding wordt ingegaan op de historie van de vuurtoren, die zelfs teruggaat naar het Romeinse Rijk met houten of stenen constructies, en maakt de lezer kennis met het gebruik van de Fresnellens voor een goede focus van het vuurtorenlicht.


Gerelateerde artikelen