Experimenten met optische illusies goed voor uitdaging

20 juli 2014

De kartonnenbox voor de Illusion Science set heeft veel onderdelen om te spelen en te experimenteren met visuele en optische fenomenen, illusies en driedimensionale afbeeldingen.

Experimenten met optische illusies goed voor uitdaging

Illusion Science

Alle onderdelen zijn netjes verpakt in een plastic etui en uitvoerig beschreven op de meertalige instructie- en informatiebladen. Ook de experimenten zijn uitvoerig beschreven op de bladen. Voor optimaal draaiende schijfjes bevat de box een stevig rond plateau met een asje om alles soepel in een draaiende beweging te krijgen. De patronen op deze schijfjes laten iedereen verbaasd kijken. Met de 3D-bril op kunnen drie anaglyfen plaatjes worden bekeken. Het is vooral de meertalige instructiefolder (ook in het Nederlands), die bijzonder waardevol is om met succes alle experimenten te doen.

Experimenten met optische illusies goed voor uitdaging - 2

Itemnummer 00-03256, “Illusion Science”, 4M Industrial Dev., 2006, experimenteerset + anaglyfenbril + illusieboekje + instructie/informatieblad.

Afb. De voorzijde van de experimenteerbox ziet er gezellig uit. De afbeelding van het bijbehorende informatie- en spelletjesboekje in een ringbandje doet vermoeden dat dit boekje forse afmetingen heeft. Die vallen een beetje tegen. Het boekje is zelfs kleiner dan de draaischijfjes en -plateau.


Gerelateerde artikelen