Extra aandacht voor acties door gebruik 3D kaarten

18 april 2014

Een wel heel bijzonder initiatief bracht het tijdschrift “esta” op de valreep in het oude jaar 2008. Op de uitgave 26-2008 is een serie van vier verschillende 3D foto’s verschenen. Elke 3D foto bevat het beeld van een bekende Nederlandse met in haar armen haar kleine jongen of meisje.

Extra aandacht voor acties door gebruik 3D kaarten

esta 26-2008

Dat heeft een prachtige en vooral unieke serie portretten in driedimensies met een bewegend beeld opgeleverd. De beelden voor de 3D foto’s zijn geschoten door de bekende Sacha de Boer (van het Journaal) in haar fotostudio. Beide figuren op de foto’s veranderen van positie na kantelen van de voorzijde van het tijdschrift. Voor de portretten koos de redactie van “esta” voor Tamar van den Dop, Sanne Wallis de Vries, Kim van Kooten en Kim-Lian van der Meij met hun respectievelijke nieuwe kroost. Alle portretten zijn in een aangename Hollandse sfeer gemaakt en uiteindelijk via een innovatieve techniek verwerkt tot driedimensionale beelden in de lenticulaire techniek. Om de vier foto’s te bemachtigen moesten er wel evenveel tijdschriften verworven worden. Gelukkig is de prijs per tijdschrift € 3,25 en was er zelfs de dag voor kerstmis een aanbieding van slechts € 2 per uitgave. Terecht geeft de titelpagina “collector’s item” aan. Het initiatief voor deze actie ging uit van de sympathie voor de organisatie MyBody. Deze organisatie trekt zich het lot aan van de miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden, die onder erbarmelijke situaties hun baby’s op de wereld brengen en er nauwelijks voor kunnen zorgen. MyBody vraagt op alle mogelijke manieren aandacht voor dit probleem en steunt vele projecten van lokale organisaties in die ontwikkelingslanden.

Extra aandacht voor acties door gebruik 3D kaarten - 2 Extra aandacht voor acties door gebruik 3D kaarten - 3 Extra aandacht voor acties door gebruik 3D kaarten - 4


Gerelateerde artikelen