Het gebruik van kleuren in hedendaagse architectuur

29 juli 2014

In het zeer informatieve tweetalige boek “Kleur in de hedendaagse architectuur” zijn de belangrijkste uitgangspunten en de benaderingswijzen van het toepassen van kleuren in architectuur gepresenteerd op basis van theorieën en realisaties.

Het gebruik van kleuren in hedendaagse architectuur

Kleur in de hedendaagse architectuur

Zestien moderne projecten zijn in beeld gebracht en beschreven. Telkens na vier projecten heeft de redactie gezorgd voor algemene artikelen over grondbeginselen in kleurgebruik en de betekenis en beoordelingen van kleur. De redactie heeft kans gezien een aantal oorspronkelijke bijdragen van architecten over kleur en kleurgebruik in het boek samen te brengen, waardoor dit kleurdocument ook historisch gezien een uitgesproken waarde heeft voor studenten en geïnteresseerden in kleurbenadering en kleurgebruik. Voor architecten is dit boek een geweldige inspiratiebron voor nieuwe projecten of om bestaande bouwprojecten een nieuwe frisse uitstraling te geven. Van historisch belang is de gedetailleerde en geïllustreerde tijdlijn, chronologisch geordend vanaf 1800 tot heden, die een kleurig caleidoscopisch overzicht biedt van de kleurdeskundigen, uitvindingen, projecten en kleurdocumenten. Kleur in architectuur wordt gekenmerkt door twee gezichten: verstand en gevoel. Kleur heeft altijd uitbundige discussies uitgelokt en doet dat nog steeds. Het interessante boek draagt op een bijzondere manier daaraan bij en hoort ook thuis in elk bibliotheek.

ISBN 978-90-8506-574-6, “Kleur in de hedendaagse architectuur”, Susanne Komossa, Kees Rouw en Joost Hillen, Uitgeverij SUN, 2009, 447 pagina’s.


Gerelateerde artikelen