Het leven van dinosauriërs in 3dimensionale beelden

10 april 2014

Voor de liefhebbers van dinosauriërs en voor de verzamelaars van 3D postzegels verscheen bij de Oostenrijkse Post recent het kleurrijke boekje “Saurier in 3D”.

Het leven van dinosauriërs in 3dimensionale beelden

Saurier in 3D

In dit prachtige compacte boekje heeft de ontwerper de fascinerende wereld van de dinosauriërs gekoppeld aan de magie van de driedimensionale filatelie. Met maar liefst acht 3D-postzegels uitgevoerd in de anaglyfentechniek pakt de Oostenrijkse Post fors uit. Het velletje met de acht 3D-postzegels is volledig opgenomen in de uitvoering van het informatieve boekje. De 3D-postzegels hebben een officiële frankeerwaarde van € 0,55, maar zullen vermoedelijk zelden op een brief worden geplakt. Vele reeds honderden miljoenen jaren geleden uitgestorven reusachtige en lopende, vliegende of zwemmende eng uitziende dieren zijn uitgebreid besproken en in driedimensies in beeld gebracht. Zet het meegeleverde 3D-brilletje op en ga gewoon genieten van de fascinerende 3D wereld waarin de griezels zich bewegen en elkaar aanvallen en zwaar verwonden.

Het leven van dinosauriërs in 3dimensionale beelden - 2 Het leven van dinosauriërs in 3dimensionale beelden - 3 Het leven van dinosauriërs in 3dimensionale beelden - 4

Dankzij de inzet van medewerkers van het Natuurhistorisch Museum Wenen is de inhoud van dit uiterst informatieve 3D boekje van bijzondere waarde. Zij hebben gezorgd voor wetenschappelijke gegevens over de meest uiteenlopende dinosauriërs. Het boekje bevat onder andere gegevens over de familie, de tijdperiode waarin zij geleefd hebben, afmetingen en gewicht, het voedsel en de plaatsen waar resten van deze dieren zijn aangetroffen. Aan de hand van modellen en reconstructies zien de lezers hoe deze dieren eruit zagen en in welke leefomgeving zij opereerden. Dankzij de vele anaglyfenplaatjes is dat leven in driedimensies te zien. De gebruikte 3D-beeldtechniek wordt vaak gebruikt om op eenvoudige wijze een driedimensionale ruimte te scheppen.

ISBN 978-3-902543-64-6, “Saurier in 3D”, Marlene Schönwetter, Ferrytells Verlag, 2008, 36 pagina’s + 8 originele 3D postzegels.


Gerelateerde artikelen