Ontdek fascinerend Wenen in driedimensionale beelden

28 mei 2012

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft een lange, rijke en boeiende geschiedenis en dat is nu duidelijk en genietend te zien aan de enorme rijkdommen aan gebouwen, beelden en overige bezienswaardigheden. Auteur en 3D-fotograaf Miroslav Jankovic heeft een prachtig fotoboek met 3D foto’s van bekende en beroemde gebouwen en locaties gemaakt. Zijn kennis over Wenen heeft ook gezorgd voor 3D beelden van minder bekende plaatsen en van details.

Ontdek fascinerend Wenen in driedimensionale beelden

Faszination Wien in 3D

Zijn stadswandeling begint met een vertelling over zijn gedroomde avontuur en zijn zoektocht naar die ene vrouw, waarvan het portret door hem is geschilderd. In dit portret zijn tevens de hoofdcontouren van Wenen illusionistisch herkenbaar. Daarna vertelt hij over de feiten uit de historie van Wenen. Zijn 3D panorama foto’s kunnen met de meegeleverde anaglyfen bril door de kijker bekeken worden.

De eerste objecten in 3D zijn het Albertina Paleis, het Burgtheater, het Arsenal en de Hofburg.
Via een aantal gezellige winkelstraten in het centrum van de stad komen we bij het Natuur- en Kunsthistorisch Museum met monumentale beelden in de tuinen van het museum. “De derde man” als film bracht het onderaardse gangenstelsel van Wenen onder de aandacht van het grote publiek. Momenteel is dit een trekpleister voor de toerist. Het boek geeft enkele sfeerbeelden van het ingewikkelde kanaalsysteem. Indrukwekkend zijn de 3D foto’s van het gebouw van het Parlament en de imposante beelden.

Het Raadhuis en het Slot Belvedere zorgen voor bijzondere momenten voor elke 3D fotograaf. Het Slot Schönbrunn wordt elk jaar door ruim 3 miljoen bezoekers bezocht en gefotografeerd. Het fotoboek geeft door meerdere 3D foto’s een fascinerende voorstelling van parken, de dierentuin en de immense gebouwen. Ook de muzikanten Beethoven, Brahms Mozart, Vivaldi, en Strauss staan in 3D. Een waardevol souvenir uit Wenen in 3D.

ISBN 978-3-200-02612-4, "Faszination Wien in 3D”, Miroslav Jankovic, Wienatar Verlag, 2012, 154 pagina’s


Gerelateerde artikelen