Tips en trucs voor realiseren van 3D films

28 mei 2012

Het bedenken en uitwerken van ideëen in het voorproces van het realiseren van een 3D film of een 3D hologram is niet direct een kostbare aangelegenheid. Kostbaar is het maken en bewerken van een echte 3D professionele bioscoopfilm. Het realiseren van een stereoscopische 3D film kan ook met een klein budget plaatsvinden en dat laat Ray Zone zien en beleven in zijn boek “3-DIY”.

Tips en trucs voor realiseren van 3D films

3-DIY: Stereoscopic Moviemaking on an Indie Budget

Met de inhoud van dit praktisch georiënteerde leer- en doeboek kan iedereen 3D film of 3D video met weinig geld maken. De auteur brengt een schat aan opgebouwde technische en praktische informatie en vooral details over beschikbare 3D software en 3D opname-apparatuur. De auteur kijkt van dichtbij mee over de schouders van de film- en videomakers bij het uitvoeren van de 3D werkzaamheden.

De auteur Ray Zone is bekend als maker van ruim 150 titels aan 3D comicbooks, schreef meerdere boeken over 3D en regiseerde meerdere 3D films en producties. Hij is expert op het gebied van anaglyfen. In de inleiding geeft hij een overzicht van de ontwikkelingen in de wereld van de 3D film en later van de 3D video. Daarbij zijn ook de ouderwetse advertenties van belang voor het opsnuiven van de 3D sfeer en het gemak waarmee tegenwoordig 3D films in productie worden genomen. Alle bekende filmers uit de wereld van 3D films worden uitgebreid voorgesteld. Zij vertellen over de valkuilen, de speciale experimenten en de successen in hun werk of in hun hobby. Een zeer interessante uitgave over 3D.

ISBN 978-0-240-81707-1, “3-DIY - Stereoscopic Moviemaking on an Indie Budget”, Ray Zone, Focal Press, 2012, 378 pagina’s en 3D-bril


Gerelateerde artikelen