Wiskunde zorgt voor plezier in bed, op het toilet of in bad

13 april 2014

Volgens de jonge auteur van het verrassende pocketboekje Wiskunde is er geen sprake van een ongezellig, moeilijk of een onverteerbaar vak, maar is wiskunde juist heel vermakelijk, spannend en mooi.

Wiskunde zorgt voor plezier in bed, op het toilet of in bad

Wiskunde voor in bed, op het toilet of in bad

Hij laat de lezers genieten van wiskunde in zijn vierendertig compacte verhaaltjes met wetenswaardigheden over gewone en onbegrijpelijke wiskundige problemen. De bronnen en achtergronden van de verhalen komen uit de echte klassieke en moderne wiskunde en worden op aangename wijze en luchtig verklaard en doorverteld. De auteur schreef over de onderwerpen in een willekeurige volgorde en maakte een geheel eigen selectie uit een gigantische hoeveelheid onderwerpen en thema’s uit de wiskunde. Zo wordt de ouderwetse en geheimzinnige wiskunde als wetenschap luchtig en ontspannen gelezen in bed, op het toilet, in de trein, de bus en de tram, in de pauzes en in bad en zal je ervaren dat wiskunde meer te bieden heeft dan je zou vermoeden. Op de vraag “Wat is wiskunde?” kan zelfs onze auteur geen eenduidig antwoord geven, maar de lezer wordt wel geprikkeld en staat scherp om alle verhalen te lezen. Uit de veelheid onderwerpen in het handige zakboekje noemen we een aantal titels, als “Het getal nul”, “Stelling van Pythagoras”, “Pi”, “Priemgetallen”, “Achilles en de schildpad”, “De gulden snede”, “Oneindigheid” en “Dimensies”. Een leuk boekje voor alle nieuwsgierigen.

ISBN 978-90-453-1480-8, “Wiskunde voor in bed, op het toilet of in bad”, Simon Koolstra, BBNC uitgevers, 2013, 159 pagina’s.


Gerelateerde artikelen