Aandacht voor Nederlandse molens op postzegelblokjes

30 augustus 2015

De molens van Nederland maken deel uit van het culturele erfgoed in ons land en worden in het algemeen goed tot zeer goed onderhouden. Bovendien is Nederland erg trots op zijn molens. Ze dienden voor het zagen van hout, voor het produceren van wol, verf en papier of om graan, mosterd of andere producten te maken. Veel werd de molen toegepast bij het waterbeheer.

Aandacht voor Nederlandse molens op postzegelblokjes

Molens in Nederland

Soms staan ze nu nog keurig in een rijtje en meestal alleen. Voor toeristen zijn de molens bezienswaardigheden. Voor verzamelaars van postzegels unieke plaatjes om thematisch te verzamelen. Het boekje Molens van PostNL kan daar aan bijdragen. Dit kwartaal geeft PostNL het boekje cadeau bij een bestelling van postzegels vanaf een bepaalde bestelwaarde. Bij de Collect Club van PostNL zijn tevens de bijpassende 12 postzegels verdeeld over vier blokjes te koop.

Aandacht voor Nederlandse molens op postzegelblokjes - 2 Aandacht voor Nederlandse molens op postzegelblokjes - 3 Aandacht voor Nederlandse molens op postzegelblokjes - 4

Door de velletjes in het boekje op de voorgeschreven bladen aan te brengen wordt dit prachtige fotoboek over molens helemaal compleet. Voor het leveren van de mooie kleurenfoto’s gingen vier fotografen op pad. Uit het grote aanbod werden heel mooie opnamen geselecteerd en in het boekje afgedrukt. Waar tot in de negentiende eeuw de einder vol stond met wel 10.000 windmolens, zijn er in Nederland nog slechts ruim duizend over. De meeste overgebleven molens worden veelvuldig gefotografeerd en worden met liefde en geduld onderhouden. Verzamelaars van postzegels met het thema Molens kunnen een unieke publicatie aan hun collectie toevoegen.


Gerelateerde artikelen