Anaglyfenfoto’s van actieve en stuntende skateboarders

11 februari 2017

Fotograaf Sebastian Denz heeft zich gespecialiseerd in het maken van 3D-foto’s in de anaglyfentechniek. Zijn unieke serie 3D-foto’s van skateboarders heeft diverse onderscheidingen en prijzen gekregen. Het 3D-fotoboek Skateboarding.3D bevat 42 groot formaat 3D-foto’s.

Anaglyfenfoto’s van actieve en stuntende skateboarders

Skateboarding.3D

De ene helft daarvan laat de skater met zijn board zien en de andere helft van de 3D-foto’s toont scene’s van spectaculaire sprongen en de skaters in actie. Door het speciaal gecreeërde diepte-effect en de zorgvuldig gekozen cameraopstelling leveren unieke 3D-beelden op na het opzetten van de anaglyfenbril met een rood en cyan venster. Het zijn zeker de actieve beoefenaars van het skateboarden, die de 3D-foto’s op een bijzondere wijze zullen waarderen.

De omgevingen waarin de scene’s voor de stereoscopische plaatjes zijn geselecteerd hebben alle een dagelijkse uitstraling en tekening van veel gebruikte skatelocaties. Fotograaf Denz heeft voor het realiseren van de 3D-beelden een eigen 3D-bewerkingstechniek ontwikkeld, die natuurlijk is gebaseerd op de bekende anaglyfen- en conversietechniek. Daarbij zet hij de skaters extra centraal en zorgt voor een extreme diepte. Een blik door de 3D-bril zegt meer dan duizend woorden. In het eerste artikel schrijft een gastauteur een inleiding over het ontstaan en gebruik van de 3D-anaglyfenbeeldtechniek. De 3D-foto’s in het boek tonen kunstzinnige mogelijkheden om extra diepte-effecten te realiseren.

978-3-7913-8295-1, “Skateboarding.3D”, Sebastian Denz, Prestel Verlag, 2016, 112 pagina’s.


Gerelateerde artikelen