Beleef cultuur en kunst in: Het erfgoed van onze aarde

5 februari 2016

De abonnees van de Duitstalige editie van de uitgave National Geographic Magazin ontvangen sinds een aantal jaren tweemaal per jaar (in de lente en winter) een exemplaar van het cultuur- en kunsttijdschrift “Das Erbe unserer Welt”. Voor onze OF-internationale tijdschriften collecties ontvingen wij recent twee unieke uitbreidingen voor de onderscheidelijke collecties. In de lente van 2012 verscheen de uitgave met een hoofdartikel over Albert Einstein (1879-1955). Helder en compact gaat de auteur in op het boeiende en actieve leven van één van de belangrijkste geleerden in de 20e eeuw.

Beleef cultuur en kunst in: Het erfgoed van onze aarde

Das Erbe unserer Welt

Aanleiding voor de aandacht in dit cultureel en kunstzinnig hoogstaand tijdschrift is het verlenen van de zilveren Unesco Einstein-medaille aan een Mexicaanse wetenschapper. Het leven van Albert Einstein kent mythen en mysteries en verliep in vele opzichten onconventioneel, net als zijn briljante verstand. Een frisse en boeiende kijk op zijn persoonlijkheid. Zijn wetenschappelijk werk is op de achtergrond van familieverhalen besproken. De andere artikelen in dit onderhoudende tijdschrift laat de lezer genieten van landschappen, fotografie, kunst en cultuur. In de lenteuitgave van 2013 van “Das Erbe unserer Welt” zorgde de redactie voor een uitgebreide beschrijving over het leven en werk van Salvador Dalí (1904-1989) en vooral over zijn bijzondere verrichtingen, zijn kijk op de wereld, het wereldgebeuren en zijn kernachtige uitspraken.

Beleef cultuur en kunst in: Het erfgoed van onze aarde - 2

De kijk op Dalí is boeiend van a tot z. Zijn extravagante en prikkelende gezegden en uitspraken zijn inmiddels beroemd geworden en worden veelvuldig geciteerd. Zomaar enkele uitspraken: “Wat men heeft, moet men ook tonen” en “Men moet systematisch verwarring stichten - dat stimuleert creativiteit”. In de tijdlijn geeft de auteur de belangrijkste en opvallendste feiten en gebeurtenissen in het leven van Dalí. Met meerdere foto’s van Philippe Halsman en beelden van zijn werk een goed verhaal. Voor aanvullende informatie over deze uitstekende aanvullingen op de inhoud van National Geographic Magazin kunt u terecht op www.daserbeunsererwelt.com.


Gerelateerde artikelen