Camera Obscura Delft krijgt vorm en structuur

7 april 2016

In Delft wordt gebouwd aan het Camera Obscura Delft als centrum van holografie en andere visuele verrassingen en als toeristische attractie. Nu al is een bezoek aan de unieke locatie en gebouwen mogelijk. Er wordt flink gewerkt aan het renoveren van alle monumentale gebouwen aan de binnen- en buitenzijden.

Camera Obscura Delft krijgt vorm en structuur

Camera Obscura Delft - centrum voor holografie en visuele verrassingen

Het geheel wordt ongetwijfeld een mooi doe-centrum waar verhalen over Delft en de vele historische gebeurtenissen met gebruikmaking van de moderne Virtual Reality en andere visuele en optische illusies. De ontwikkelingen rondom de voortgang gaan snel. Zo wordt een Rijksmonument behouden. Camera Obscura Delft wordt volgens plan gevestigd in het voormalige pomphuis en in de watertoren. Ook wordt de achterliggende stadstuin in Hollandse stijl ingericht.

Plannen zijn er voor een ruimte voor het nuttigen van een drankje en lekkernijen en een museumwinkel. Accenten liggen er voor expositieruimten voor de eigen collecties en tijdelijke exposities en het ontvangen van leerlingen voor educatieve activiteiten en het experimenteren met materialen en toestellen in relatie tot de getoonde thema’s en onderwerpen. Voor een bezichtiging is het wel noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken.

Camera Obscura Delft, Kalverbos 20-22, 2611 XW Delft, www.camera-obscuradelft.nl.