De vijftig leukste optische illusies

30 juni 2015

De nieuwe set kaarten van de uitgever Moses Verlag bevat weer 50 kleurrijke afbeeldingen met optische illusies en andere merkwaardige en fascinerende optische verschijnselen. Vele unieke afbeeldingen zetten de kijker volledig op het verkeerde been. Gewone rechte lijnen lijken ineens krom te zijn. Stilstaande figuren en lijnen komen in beweging. Verschillende kleuren blijken bij nadere beschouwing volkomen gelijk te zijn. En waar blijven de gekleurde punten, die we net nog zagen.

De vijftig leukste optische illusies

Die 50 besten optischen Illusionen

Zelfs de klassieke illusies zijn op een boeiende en aantrekkelijke wijze getekend en geven aanleiding om zelfs de kenners weer te verrassen. De plaatjes zijn echte plagerijtjes voor onze ogen en hersenen. Elke kaart bevat op de voorzijde een voorbeeld van een optisch fenomeen of een visueel raadsel en op de achterzijde een uitleg of een aanvullende opdracht. De kaartenset bevat plaatjes met onder andere op-art, kinetische figuren, anamorfosen, meervoudige beelden, hol en bol, onmogelijke figuren, nabeelden, omkeerfiguren en zoekplaatjes.

De vijftig leukste optische illusies - 2
Voorbeeld uit de kaartenset met vijftig van de beste optische illusies.

Een leuke set kaarten om alleen, samen of met een groep mensen plezier te beleven aan het verschijnsel van optisch bedrog en andere fascinerende fenomenen uit de wereld van het zien, waarnemen en herkennen. Eerder bracht de uitgever twee andere kaartspellen met optische illusies op de markt en besprak de nieuwsbrief de sets.
De nieuwe kaartenset maakt deel uit van een uitgebreide serie “De 50 beste …..”. De vijftig kaarten in een doosje van 6 x 9 cm geven telkens handige informatie, tips en wetenswaardigheden over een reeks van onderwerpen, waaronder die over de beste films, de beste koffierecepten, de beroemdste vrouwen, tips voor de beste party’s en tips voor het grootste geluk en tevredenheid.

ISBN 978 3 89777 365 3, “Die 50 besten optischen Illusionen”, Britta Waldmann, Moses Verlag, 2007, 50 kaarten.


Gerelateerde artikelen