Door experimenten ontstaan nieuwe slimme toepassingen

6 februari 2016

Met het tijdschrift “Experiment NL” geeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - NWO in samenwerking met de redactie van het maandblad Quest een leerzaam en interessant overzicht van recente resultaten uit de wereld van de wetenschap in Nederland. De lezers maken tevens kennis met talenten, die dankzij speciale programma’s beurzen ontvangen om eigen onderzoek op te zetten en de resultaten te delen met anderen.

Door experimenten ontstaan nieuwe slimme toepassingen

ExperimentNL

De enorme diversiteit aan onderwerpen in het wetenschappelijk onderzoek geeft een schat aan uitdagingen en inspiraties voor zowel jonge als doorgewinterde onderzoekers in wetenschap, economie, techniek, cultuur en kunst en alle bijbehorende vak- en interessegebieden in onze samenleving en functionerende maatschappij. Met uitgebreide verhalen, korte impressies, spannende bevindingen, scherpe benaderingen en kritische vraagstellingen geven deskundige auteurs vanuit eigen belangstelling, onderzoek en vanuit interviews hoogwaardige informatie. Het geheel is rijk geïllustreerd.

Door experimenten ontstaan nieuwe slimme toepassingen - 2

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek financiert jaarlijks meer dan 5700 onderzoeksprojecten. NWO beheert acht onderzoeksinstituten, die expertisecentra zijn op specifieke wetenschapsvelden. NWO keert ook jaarlijks de NWO-Spinozapremie uit aan daarvoor geselecteerde onderzoeksprojecten. Het tijdschrift bespreekt enkele projecten. Er is info over de veelbesproken Nationale Wetenschapsagenda, over het verbleken van de verf van Van Gogh, het opsluiten van lichtdeeltjes, de looprobot, het onderzoek naar de kwantumcomputer en het vangen van neutrino’s. Voor aanvullende informatie www.nwo.nl.


Gerelateerde artikelen