Een breed palet met nieuwe exposities kunst & fotografie

28 februari 2015

Uit het zeer grote aanbod aan exposities, evenementen en activiteiten kozen wij de aankondigingen van onderstaande exposities. In het Stadtmuseum Borken vindt tot en met 10 mei 2015 een tentoonstelling plaats met werk van kunstenaars uit de voormalige DDR. De gekozen thema’s zijn wereldtheater, de mens in beelden en abstracte fantasieën. Voor informatie kijk op www.stadtmuseum.borken.de.

Een breed palet met nieuwe exposities kunst & fotografie

De Brueghel-familie in Paderborn

Het werk van de Brueghel-familie staat in Paderborn centraal in de Städtische Galerie in der Reithalle Schloss Neuhaus tot en met 21 juni 2015. De Brueghel-familie telt tot de belangrijkste schilderdynastieën van de 16e en 17e eeuw. Hun werk werd door tijdgenoten zeer gewaardeerd. Heden behoren hun werken tot de collecties van de beroemdste musea en verzamelingen van de wereld. Het museum geeft aan de hand van ruim 140 schilderijen, tekeningen en grafische werken een beeld van de werken van vier generaties van de bekende Vlaamse schildersfamilie. Info is te vinden op www.brueghel-ausstellung.de.

Een breed palet met nieuwe exposities kunst & fotografie - 2 Een breed palet met nieuwe exposities kunst & fotografie - 3

In het Nationaal Archief ligt de grootste fotocollectie van Nederland. In de expositie Blikvangers is een deel van deze collectie voor het eerst te zien. Ruim 450 afdrukken laten Nederland en de wereld zien door de ogen van bekende en minder bekende fotografen. De opstellingen zijn tot en met 12 juli 2015 te bewonderen. Info via www.gahetna.nl/blikvangers.


Gerelateerde artikelen