Een spel van kunst en kleur door het ultraviolette licht

24 oktober 2014

Ter viering van het 5-jarig bestaan brengt het expositieteam van het Museum Ritter in twee gelijktijdig lopende expositie het thema kleur in geometrische kunstfiguren op een bijzondere wijze in beeld. In haar wand- en vloerobjecten laat kunstenares Regine Schumann een magische kleurenwereld zien als een samenspel van kleur, licht, materiaal en ruimte. In een speciale tentoonstellingsruimte speelt ultraviolet licht een belangrijke rol in het aanlichten van de kleurrijke geometrische objecten.

Een spel van kunst en kleur door het ultraviolette licht

Black Box

De bezoekers staan versteld door de enorme kleurenpracht door het gebruik van de fluorescerende acrylverven, het acrylglas en fluorescerende kunststof draden. Het “gewone” dag- en kunstlicht brengt haar objecten en installaties tot fascinerende straling, maar door ultraviolette straling vanuit speciale lichtbronnen krijgen haar kunstwerken een zintuiglijke schoonheid.

Zij gebruikt tevens verschillende stoffen en materialen om haar kunstwerken meer inhoud, fluorescentie en lichtuitstraling te geven. Haar oeuvre heeft inmiddels een internationale erkenning gekregen en siert meerdere representatieve kantoorruimten. In de expositie liet het museum in 2011 het meest recente werk van de kunstenares zien. Een tweetalige brochure bij de expositie toont haar werk op een overzichtelijke manier en is rijk geïllustreerd door kleurrijke afbeeldingen.

ISBN 978-3-88423-359-7, “Black Box”, Regine Schumann en Barbara Willert, Verlag Das Wunderhorn, 2010, 40 pagina’s.

Museum Ritter, Sammlung Marli Hoppe-Ritter, Alfred-Ritter-Strasse 27, D-71111 Waldenbuch, www.museum-ritter.de.


Gerelateerde artikelen