Een ware meester van de optische verwisseling

21 april 2016

De nieuwste illusionistische kunstwerken van de Zwitserse meester van het optisch bedrog Sandro Del-Prete zijn afgedrukt in een nieuw en omvangrijk kunstboek. Aan dit boeiende en verrassende kunstboek gingen twee kunstboeken met het werk van Sandro vooraf. Door een combinatie van eerder gepubliceerde werken en een flink aantal nieuwe kunstproducties is een derde boek ontstaan.

Een ware meester van de optische verwisseling

Sandro Del-Prete - Der Meister des Illusorismus

De uitgever koos voor een ruime opzet en reproducties van de werken op groot formaat. Daardoor is een fors werk ontstaan dat zeker voor alle liefhebbers van optische illusies een bron van plezier en inspiratie is. Veel van zijn werken zijn in het bezit van verzamelaars en een deel is aanwezig in zijn museum in het Zwitserse Ittigen bij Bern. In het boek zijn tevens afbeeldingen afgedrukt van gerealiseerde objecten in brons, gips en andere materialen. In een aantal van deze objecten speelt het bekende principe van hol en bol een hoofdrol.

Ook in deze kunstwerken laat Sandro Del-Prete zijn kwaliteiten als maker van optisch bedrog zien en maakt de kijker kennis met zijn teken- en ontwerptalent. Meerdere van zijn vroegere werken zijn getekend in zwart en wit en werden speciaal voor de publicatie ingekleurd. Het is juist ook de kleur, die vele van zijn werken een extra dimensie in kijkgenot meegeeft. Het is soms moeilijk te ontdekken dat de kijker gefopt wordt met de voorstelling op het kunstwerk. Zijn werk is fascinerend, van grote klasse en internationaal erkend. Een kunstboek voor de echte liefhebber van onmogelijke constructies in de kunst.

ISBN 978 3 7165 1493 1, “Sandro Del-Prete - Der Meister des Illusorismus”, Annemarie Koch, Benteli Verlag, 2007, 348 pagina’s.


Gerelateerde artikelen