Filatelistische aanwinsten in de OF thematische collecties (1)

17 juni 2016

Verzamelaars van postzegels met de wens om hun collectie regelmatig aan te vullen zullen actief op zoek moeten zijn naar de nieuwste uitgiften of alsnog proberen om ook de al eerder uitgegeven postzegels en poststukken aan de collectie toe te voegen. Er zijn legio mogelijkheden om bekend te raken met nieuwe uitgiften en bij raadpleging van de beschikbare catalogi met de nog ontbrekende uitgiften. Veelal worden verzamelaars op de hoogte gebracht door de hen bekende handelaren, tijdschriften en de moderne nieuwsbrieven via e-mail.

Filatelistische aanwinsten in de OF thematische collecties (1)

OF Thematische postzegelcollecties

Bij een abonnement op de nieuwste postzegels van een land of een thema komen de zegels bijna automatisch in collecties van verzamelaars. Na het betalen van de rekening is dan alles in eigendom verkregen. Er kan ook gekozen worden voor het zelf voortdurend zoeken naar nieuwe uitgiften op beurzen, veilingen, postzegelwinkels, verzamelaardagen en bij de vele “handelaren” op het wereldwijde internet. Ook het lid zijn van een vereniging levert al snel op maat afgestemde informatie op.

Onze zoektochten hebben in elk geval ook de afgelopen periode weer een uitstekend resultaat opgeleverd en konden wij meerdere thematische filatelistische uitgiften toevoegen aan onze thematische deelcollecties Optische Illusies, 3D, astronomie, wiskunde, Einstein, Dalí, verrekijker, foto- en filmapparatuur en wetenschappen en enkele andere boeiende onderwerpen. Een bezoek aan de Internationale Postzegelbeurs Essen 2016 was weer waardevol voor het aanvullen van onze collecties en door aanbiedingen zeker de moeite waard.

Filatelistische aanwinsten in de OF thematische collecties (1) - 2 Filatelistische aanwinsten in de OF thematische collecties (1) - 3 Filatelistische aanwinsten in de OF thematische collecties (1) - 4

Het zoeken naar postzegels binnen uw favoriete onderwerpen is telkens weer een geweldige uitdaging en leuke besteding van de vrije tijd, verhoogd de kennis over de gekozen onderwerpen en geeft mogelijkheden om informatie te delen met anderen. Door onder eigen regie thematisch te verzamelen zijn de kosten beheersbaar.

Tijdens het “snuffelen” op de website van Postbeeld viel ons oog op een serie zegels uit Oman. In de illustratie van het bouwwerk valt de onmogelijke bouwconstructie direct op. Deze zegel is opgenomen in de verzameling Onmogelijke Figuren als een onderdeel van het thema Optische Illusies. Om dit onderwerp op postzegels te ontdekken en te zien is enige ervaring in het onderwerp gewenst. Het vinden van deze zegels is heel uitdagend en boeiend.


Gerelateerde artikelen