Geometrie van lichtstraling in een moderne architectuur

24 november 2014

Het boek “Geometry of Light” belicht het werk van de in Oostenrijk geboren Turkse architect en ontwerper Arkan Zeytinoglu. In 1995 startte hij Zeytinoglu Architects, met kantoren in Wenen, Klagenfurt en Istanbul. Het bureau biedt complete concepten van ontwerp tot en met de bouw. Hij speelt met licht, lucht, perspectief en kleur in zijn bouwkundige ontwerpen.

Geometrie van lichtstraling in een moderne architectuur

Geometry of Light

Het boek bevat de schetsen van zijn vele ontwerpen. Zijn specialiteit is het ontwerpen van hotels. Voor de Oostenrijkse overheid ontwierp hij het visitekaartje van de Expo 2010 in Shanghai-China. In het ontwerp van het futuristische gebouw was muziek de drijvende en stimulerende kracht voor het strakke lijnenspel. Door het prachtige golvende en ruimtelijke spel van beton en lichtinval ontving de architect complimenten voor het gebouw en was er veel waardering vanuit de bezoekers van de Expo.

Specialisten uit het vakgebied beschrijven het werk van de architect en zijn visie op het gebruik van natuurlijke materialen en vormen. Het boek bevat veel ontwerpen die nog niet of niet gerealiseerd zijn. Bijzonder zijn tevens zijn moderne verbouwingen van eeuwen oude bouwwerken in het hart van Wenen. Uit daken van historische gebouwen steken moderne materialen die sterk contrasteren met omgeving en architectuur van de gebouwen en door gebruikers zeer wordt gewaardeerd. Voor architecten, ontwerpers van inrichtingen, docenten en studenten architectuur vooral een inspirerend modellenboek.

ISBN 978-3-7091-0538-2, “Geometry of Light”, Arkan Zeytinoglu, Springer-Verlag, 2011, 336 pagina’s.


Gerelateerde artikelen