Groot aanbod stereoscopie en microscopie op veiling

23 september 2015

Op 26 september 2015 om 9 uur start de 135e veiling “Fotografica en Film” bij het internationaal gerenommeerde veilinghuis Auction Team Breker in Keulen (D). Een rijk gevulde veiling biedt verzamelaars en geïnteresseerden een schat aan klassieke fotocamera’s en fotohistorische kostbaarheden uit de ruim 170-jarige geschiedenis van de fotografie en de ontwikkelingen. Ook vinden belangstellenden een aanbod uit de periode van de bewegende beelden en veel optisch speelgoed.

Groot aanbod stereoscopie en microscopie op veiling

Auction Team Breker

Voor verzamelaars van stereoscopische apparatuur zijn er zeer veel complete 3D-fotocamera’s en stereoscopische 3D-kijkers in het aanbod. Natuurlijk zorgt de veilingmeester voor een flinke variatie door tevens literatuur, studieboeken, catalogi en beschrijvingen over fotoapparaten en fototechnieken aan te bieden. In de prachtig en kleurrijk verzorgde catalogus staat het gehele aanbod afgebeeld en gedetailleerd beschreven. Alleen hierdoor is de aanschaf van deze rijke catalogus zeer de moeite waard. Kijk voor de bestelgegevens op de website van het veilinghuis.

Door tientallen pagina’s is de belangstelling voor 3D en stereoscopie duidelijk zichtbaar. Naast 3D-camera’s is er extra belangstelling voor stereokaarten en de startprijzen zijn aantrekkelijk voor beginnende verzamelaars. Ook de camera obscura, kijkkasten, toverlantaarns en veel beeldmateriaal is aangeboden ter veiling. Ondanks de relatief kleine markt voor de microscoop is er toch een rijk aanbod aan klassieke en historische microscopen van verschillende toonaangevende internationale fabrikanten. Voor relatief lage prijzen zijn al prachtige exemplaren beschikbaar. Voor informatie kijk op www.Breker.com.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen.


Gerelateerde artikelen