Herlinde Koelbl toont haar kijk op menselijke dingen

22 maart 2015

In het midden van de zeventiger jaren van de vorige eeuw ontdekte Herlinde Koelbl haar voorliefde en sterke interesse in de fotografie. In een omvangrijke expositie toont de Ludwiggalerie Schloss Oberhausen tot en met 3 mei 2015 fotowerken van deze bevlogen fotograaf met een voorkeur voor het fotograferen van voornamelijk mensen en veelal een keuze voor speciale thema’s.

Herlinde Koelbl toont haar kijk op menselijke dingen

Ludwiggalerie Schloss Oberhausen

We zouden haar te kort doen om alleen het fotowerk te noemen, omdat zij ook een bekend auteur van tekst- en fotoboeken is en veel waardering krijgt voor gerealiseerde film- en videoprojecten. De expositie geeft een beeld van al haar onderwerpen uit alle belangrijke stappen in haar fotografische werk, zoals de thema’s kinderen, USA, feestende personen, portretten, sexualiteit, vriendschappen, uniformen, macht, auteurs, wonen en sterke vrouwen. Bekend geworden is zij door de fotoreportage en -collage in boekvorm van de Duitse woonkamer.

Zeer gewaardeerd is haar serie beelden uit een langlopende studie onder de naam Sporen van Macht, waarin zij sinds1991 bekende personen dichtbij kon observeren en in het bijzonder de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Ludwiggalerie Schloss Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46042 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen