Het mysterie van de magische graancirkels

22 oktober 2015

Elke zomer verschijnen over de gehele wereld weer de beelden van de enorme en wonderlijke cirkels en andere wiskundige figuren in weilanden en velden met tarwe, gerst of andere gewassen. Meestal zijn de prachtige figuren in de bescherming van de duisternis ontstaan binnen een korte periode tussen zonsondergang en de opkomende zon. De vaak ingewikkelde figuren en vormen worden dan zichtbaar als de nevel van de vroege morgen is opgelost door de eerste zonnestralen. Zijn het nauwgezette mystificaties of zijn het eeuwige mysteries?

Het mysterie van de magische graancirkels

Crop Circles

De wereldbekende deskundigen en auteurs Karen en Steve Alexander hebben het ontstaan, de afmetingen, de vormen, de opbouw en de achtergronden van deze zeer mysterieuze verschijnselen jarenlang onderzocht en volledig in kaart gebracht. De harmonie en de bijna volmaakte precisie van deze gewasfiguren geven al duizenden jaren mensen het gevoel te maken te hebben met heilige en gewijde locaties. Aan de hand van meer dan 280 magnifieke opnamen uit de lucht geven de auteurs een antwoord op vele vragen, die bij het publiek opkomen bij het zien van deze fenomenale figuren in velden met gewassen.

De mooie resultaten van onderzoek over een periode van ruim tien jaar hebben zij op een voortreffelijke wijze gedocumenteerd en gefotografeerd. De figuren zijn onder andere ingedeeld in geometrische figuren, historische figuren, doolhoven en puzzels, knopen, spiralen, mandala’s, sterren, fractals en symbolen uit de mythologie. In de inleiding van dit leerzame boek geven de auteurs de feiten uit de geschiedenis van de “graancirkels” weer. Sommige exemplaren hebben een afmeting van ruim 600 meter doorsnede.

In alle delen van de westerse wereld zijn graancirkels ontstaan. De auteurs geven in het boek voornamelijk de beelden van cirkels uit Engeland, maar ook zijn enkele beelden uit Duitsland, Zwitserland, USA, Canada en zelfs uit Nederland gegeven. Vanuit de prehistorie zien de lezers de unieke opbouw van Stonehenge, Avebury Stone Circle en van Silbury Hill.
De meeste projecten zijn zo nauwgezet uitgevoerd, dat er zeer waarschijnlijk sprake moet zijn van een wekenlange en zelfs wel maandenlange voorbereiding om tot dergelijke magische graancirkels te komen. Een prachtig boek om te geven aan vrienden en relaties en om zelf vele uren te genieten van eeuwige mysteries.

ISBN 978 0 572 03275 3
“Crop Circles”, Steve en Karen Alexander, Arcturus Publishing, 2006, 192 pagina’s.


Gerelateerde artikelen