Kleurinvulling van ruimten

19 oktober 2014

Als kleurspecialist en kleurenadviseur is het de auteur gelukt een omvangrijke en systematische inleiding te realiseren voor het complexe thema van kleurontwerp in binnenruimten. Het complete vakboek is ontstaan vanuit een jarenlange ervaring in het veld van kleurenleer en -toepassingen en brengt op een aanschouwelijke wijze ruimten in beeld met wisselend kleurgebruik van wanden, plafond en vloer. Aan de hand van de vier begrippen, dimensies van een ruimte, de functie, atmosfeer en de stijl, zijn de ruimten op kleur ingevuld.

Kleurinvulling van ruimten

Farbgestaltung Innenraum

Door computervisualiseringen is het mogelijk geworden om de ruimte telkens een andere kleur of een combinatie van kleuren te geven. De nieuwe uitgave voor de kleurendeskundige en kleurenadviseur is tevens voorzien van een groot aantal kaarten met uitgewerkte voorbeelden van inrichtingen en kleurenadviezen. Van een bijzondere waarde zijn de kleurstalen van glazuurachtige transparante kleuren.

Door het gebruik van transparante kleuren zijn bijzonder smaakvolle inrichtingen mogelijk. Het kleurgebruik heeft invloed op de stemming van de gebruikers van ruimten. Door de praktische voorbeelden is ook de invloed van kleurcombinaties te bepalen door de adviseur en de opdrachtgever. De indeling van het zeer goed verzorgde boek in de vier begrippen zorgt voor evenwichtige keuzen van kleurpaletten. Natuurlijk gaat de auteur ook in op kleurpsychologie en het ordenen van kleuren in systemen. Er zijn voorbeelden van inrichtingen voor woonkamers en kantoorkamers. Het boek is een geweldige kleureninspiratiebron.

ISBN 978-3-421-03587-5, “Farbgestaltung Innenraum”, Martin Benad, Deutsche Verlags-Anstalt, 2010, 176 pagina’s.


Gerelateerde artikelen