Kunstschilder Heinz Mack toont het licht van zijn kleuren

30 november 2015

Het Ulmer Museum in Ulm presenteert in het kader van het 90-jarig bestaan een expositie met een interessante variatie kunstwerken uit het oeuvre van Heinz Mack. De expositie “MACK. Das Licht meiner Farben” blijft tot en met 10 januari 2016. De kunstpresentatie biedt met 140 werken een overzicht van zijn kunst uit zijn bijna 60-jarige carrière van 1959 tot heden. Het centrale kunstzinnige thema van deze tentoonstelling is het licht.

Kunstschilder Heinz Mack toont het licht van zijn kleuren

MACK. Das Licht meiner Farben

Ondanks de scherpe afbakening met het verschijnsel licht, alsmede het boeiende samenspel van licht, kleur, structuur en materiaal, is zijn oeuvre buitengewoon veelzijdiger. Bij deze kleurrijke en verrassende tentoonstelling verscheen een omvangrijke catalogus met zelfs actuele bijdragen van de kunstenaar.

Hij schrijft in de inleiding onder andere: “Al als student aan de Kunstacademie in Düsseldorf heb ik de in hoogte stralende architecturen als fabrieksschoorstenen, gotische kathedralen en minaretten met sculpturen verbonden, die daarmee de aarde en de hemel dramatisch met elkaar verbinden”. Met Otto Piene is hij in 1957 mede-oprichter van de kunstenaarsgroep ZERO. Hij nam aan vele manifestaties deel en werd veelvuldig onderscheiden. Hij werkt en woont afwisselend op Ibiza en Mönchengladbach.

ISBN 978-3-86206-498-4, “MACK. Das Licht meiner Farben”, Gabriele Holthuis, Verlag Kettler, 2015, 152 pagina’s.

Ulmer Museum, Marktplatz 9, D-89073 Ulm, www.museum.ulm.de.


Gerelateerde artikelen