Kunstzinnige exposities en interessante evenementen (4)

17 oktober 2016

In het stadsdeel Hahnenklee van de stad Goslar (Harz) staat sinds 1908 een echte staafkerk, naar voorbeeld van de bekende staafkerken uit Noorwegen. Het gebouw en de inrichting hebben alle bouwvormen en bouwkundige bijzonderheden van de Noorse staafkerk en zijn bezienswaardigheden. De atmosfeer, de ruimte en details zijn uitgangspunten voor een rondleiding. Het staafkerkje wordt onder andere gebruikt als kerkje en voor evenementen.

Kunstzinnige exposities en interessante evenementen (4)

Werner Tübke schilderde het panorama van Bad Frankenhausen

Een kort verblijf in de Harz leverde een schat aan indrukken van de omgeving op en gaf interessante ervaringen mee door bezoeken aan historische locaties uit de periode van de tweedeling van Duitsland. Een uitstapje naar Bad Frankenhausen in het noorden van Thüringen is werkelijk een unieke belevenis geworden. In die stad is het Panorama Museum gevestigd. Heel bijzonder is de bouwkundige constructie van het ronde hoge gebouw.

Kunstzinnige exposities en interessante evenementen (4) - 2

Het gebouw staat op een historische locatie op de berg waar in het jaar 1525 een bloedige strijd plaatsvond. Door schilder Werner Tübke is een imposant schilderij ontworpen en geschilderd tussen 1983 en 1987 met de afmetingen van 14 m hoog en 123 m rond. Op een indrukwekkende wijze heeft hij de revolutionaire geschiedenis in beeld gebracht. Het beeldverhaal is uniek en zeer de moeite waard van een uitgebreid bezoek aan de “sixtijnse kapel” van het Noorden. Voor info www.panorama-museum.de.


Gerelateerde artikelen