Leer van de oogheelkunde voor verpleegkundigen

22 oktober 2014

Het Duitstalige studie- en referentieboek “Oogheelkunde” is speciaal geschreven en geïllustreerd voor verpleegkundigen in de oogziekenhuizen en klinieken en voor de assistenten van oogartsen en specialisten. Van dit rijk geïllustreerde en zeer op de praktijk gerichte uitgave verscheen recent een 8e druk. Naast de grondbeginselen van de opbouw en werking van het oog, biedt het studieboek een aantal zwaartepunten uit het vakgebied van de oogheelkunde.

Leer van de oogheelkunde voor verpleegkundigen

Augenheilkunde

Daaronder vinden we het diagnoseproces in de oogheelkunde, bijzonderheden bij de verpleging en verzorging van oogpatiënten en een overzicht van de verschillende oogaandoeningen met bijbehorende zaken als het ontstaan ervan, de symptomen, de diagnoses, de therapieën en de verzorging. Ook is er veel aandacht voor beschadiging van het oog en de gevolgen ervan bij een verwaarlozing.

De auteur behandelt in 18 samenhangende hoofdstukken alles over het oog, van theorie tot en met praktijk en sluit het geheel af met een uitgebreide en handige verklarende begrippenlijst uit het vakgebied. Ook een trefwoordenregister maakt het zoeken naar onderwerpen voor de lezer gemakkelijker. Detailtekeningen van het oog laten lezers op een duidelijke wijze zien hoe het optische systeem werkt en hoe dit systeem kan disfunctioneren. De veel voorkomende aandoeningen als cataract, glaucoom en maculadegeneratie zijn uitgebreid besproken. Een interessant studieboek voor het vak oogheelkunde.

ISBN 978-3-437-27601-9, “Augenheilkunde”, Georg Mehrle, Urban & Fischer Verlag - Elsevier, 2010, 8e druk, 129 pagina’s.


Gerelateerde artikelen