Met instructies ontwerp je verrassende visuele illusies

12 februari 2016

Liefhebbers van de vermakelijke illusies die kijkers telkens weer visueel verrassen, worden extra verrast door de inhoud van het instructie- en doeboek “How to Draw Incredible Optical Illusions”. Kunstenaar, ontwerper en expert Gianni Sarcone heeft stap-voor-stap instructies opgesteld voor het vervaardigen van allerlei soorten en typen van optische illusies met sterke bewegingseffecten of met de verschijnselen van de onmogelijke constructies.

Met instructies ontwerp je verrassende visuele illusies

How to Draw Incredible Optical Illusions

Zelfs de amateur illusionisten kunnen dankzij de duidelijke tekeningen, aanwijzingen, tips en door te experimenteren uitstekende resultaten bereiken. Er is veel tekenwerk en creatieve handelen nodig om de veelal ingewikkelde combinaties te construeren en “ernstige” vibraties te realiseren. Maar het resultaat is dan ook verbluffend! Scheefstaande teksten, die in werkelijkheid volledig recht staan geven direct al plezier in het vervaardigen ervan.

Ook het opnemen van fotografische opnamen in het spel van optisch bedrog laat elke kijker verbaasd reageren. Na de inleiding en het overzicht van de benodigde materialen beginnen de activiteiten eenvoudig met de Müller-Lyer- en Zöllner-illusie, daarna volgen hypnotische spiralen en sterke op-art effecten. Het gebruik van eenvoudige software maakt het ontwerpen van ingewikkelde verschuivingen een stuk eenvoudiger. De verborgen boodschappen maken zeker indruk. Een geweldige informatiebron voor elke liefhebber van het verschijnsel illusies.

ISBN 978-1-62354-060-9, “How to Draw Incredible Optical Illusions”, Gianni A. Sarcone, Imagine Publishing, 2015, 136 pagina’s.


Gerelateerde artikelen