Nieuwe tijdschriften in de OF-tijdschriften-collecties

23 mei 2015

Door het nieuwe lidmaatschap van de ISU - International Stereoscopic Union is het eerste verenigingstijdschrift van het jaar 2015 ontvangen (nummer 1-2015). Op de voor- en achterzijde van de omslag van het tijdschrift Stereoscopy wordt in het algemeen een 3D-foto in de anaglyfentechniek afgebeeld. Met een 3D-anaglyfenbril zijn de afbeeldingen in driedimensies te zien.

Nieuwe tijdschriften in de OF-tijdschriften-collecties

OF-tijdschriften-collecties

De andere foto’s in Stereoscopy zijn uitgevoerd als stereoscopische foto’s, waar-voor een stereoscopische 3D-bril nodig is om te genieten van het diepte-effect. Er is speciale aandacht voor het aanstaande 20e ISU 3D Wereldcongres in Zuid-Korea in de stad Busan in de periode van 7 tot en met 11 september 2015. Het tijdschrift bevat een ruime toelichting op de inhoud van het congres en alle excursies. De W3 van Fuji staat centraal in een groot artikel met waardevolle tips voor nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe tijdschriften in de OF-tijdschriften-collecties - 2

Van Winfried Patzer is er een artikel over zijn ervaringen met IR-stereofotografie. Het artikel is voorzien van een aantal prachtige stereofoto’s in zwart/wit en gemaakt met zijn speciale stereoset. Alexander Klein brengt de lezers op de hoogte van de getoonde noviteiten tijdens de 33e Photokina in Keulen. Een verhaal over de productie van Diableries in 3D en een serie 3D-foto’s sluiten de uitgave af.

Dankzij enig speurwerk op het internet is het kunsttijdschrift Art met een speciaal hoofdartikel over de wereldwijd bekende kunstenaar Salvador Dalí nu toegevoegd aan de OF tijdschriftencollectie. De uitgave van januari 2013 brengt in een groots en rijk geïllustreerd artikel op compacte wijze zijn leven in tekst en kleurenfoto’s.