Ontdek een fascinerende wereld van optische illusies

15 februari 2016

In de super grote avonturenbox vindt de bezitter een schat aan materialen en aanwijzingen voor een zeer groot aantal spannende en leerzame experimenten rondom het centrale thema zien, waarnemen en illusies. Verbluffende optische illusies tonen hoe ogen en brein samenwerken en hoe beelden en bewegingen bedriegen. De gebruiker ervaart hoe lichtstralen verlopen en waarom het brein alle beelden moet omdraaien.

Ontdek een fascinerende wereld van optische illusies

Die grosse Abenteuer-Box Optische Experimente & Illusionen

Met de Mirascoop ontdek je zwevende driedimensionale beelden, wordt wit licht ontrafeld in een veelvoud van regenboog kleuren en wordt inzicht verkregen hoe gewone lichtstralen een vreemd verloop hebben wanneer zij een bolle of holle spiegel treffen. De fascinerende wereld van licht en optica kan nu door experimenten ervaren worden. In de set staat het grote experimentenboek in het middelpunt van de belangstelling voor het uitvoeren van 20 leuke experimenten dankzij meegeleverde onderdelen en met hulp van een klein aantal huishoudelijke voorwerpen. Het experimentenboek start met een serie waarschuwingen en met te nemen maatregelen om de proefjes goed te laten verlopen.

De box heeft een forse afmeting door onder andere de Mirascoop voor het proefje met een zwevend object. In de eerste proefjes wordt gespeeld met een lichtbron en het spel met schaduwen en het spiegelen van lichtbronnen. Daarna volgen proefjes met het Droste-effect, het schrijven in spiegelschrift en het grappige spel met zogenoemde lachspiegels. Leerzaam is zeker het ontwerpen van anamorfosen met modellen en de cilinderspiegel. Met de ‘toverbril’ is het mogelijk om een ruimte om te zetten in een kleurrijke ruimte vol met regenboogkleuren. Voorts kan een camera obscura gebouwd worden, kan de blinde vlek ervaren worden, ontstaat er een zwevende vinger, een gat in je hand en zijn er spelletjes met optische illusies.

ISBN 978-3-645-65302-2, “Die große Abenteuer-Box Optische Experimente & Illusionen”, Carmen Skupin, Franzis Verlag, 2015, experimenteerbox en een uitgebreide handleiding met 48 pagina’s.


Gerelateerde artikelen