Optische illusies stellen uw waarnemingen op de proef

12 juni 2015

Alleen al de voorzijde van het kijk- en doeboek met en over optische illusies is zo opvallend verrassend door het gebruik van een 3dimensionale lenticulaire plaat in het midden van de voorzijde. Het speciale ontwerp van de 3D plaat zorgt voor een speels perspectief en een grote dieptewerking, die direct zichtbaar is tijdens het kantelen van het boek. Met meer dan 150 begoochelende illustraties wordt de waarneming van de kijker sterk op de proef gesteld.

Optische illusies stellen uw waarnemingen op de proef

Optische Illusionen

De auteur heeft gezorgd voor een aantrekkelijke benadering van de meest bekende optische en visuele illusies. Aan de hand van verrassende voorstellingen leert de kijker spelenderwijs om te gaan met vertekende lijnen, vlakken en bogen. Zijn reis door de wereld van fenomenen en optisch bedrog start hij bij de bekende geometrische optische illusies.

Optische illusies stellen uw waarnemingen op de proef - 2 Optische illusies stellen uw waarnemingen op de proef - 3
Twee figuren uit het boek Optische Illusionen. In de linker figuur zijn er bewegende contouren te zien en in de rechter figuur lijkt het middenstuk te gaan zweven.

Daarna zijn er afbeeldingen met grootte illusies, perspectivische illusies, bewegende illusies, onmogelijke figuren, interferentie, zoekplaatjes, tekstillusies, optische trucs, stereoscopische afbeeldingen, nabeelden en complementaire kleuren. Met een bijgeleverde decodeerkaart kunnen illusies verklaard worden. Een leerzaam doeboek.

ISBN 978-1-4723-4013-9, “Optische Illusionen”, Gareth Moore, Parragon Books, 2014, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen