Optische verwisseling als verschijnsel op sportschoenen

18 februari 2015

Loop je in een gezellig klein stadje links en rechts te kijken en te genieten. Staat er een bijzondere schoen in een verkooprek. Niet zomaar een normale schoen, maar juist een heel bijzondere schoen met een opvallende fascinerende uitstraling en een verrassend optisch wisselbeeld. De bovenkant is door de fabrikant voorzien van een bekend optisch fenomeen.

Optische verwisseling als verschijnsel op sportschoenen

Illusies in het straatbeeld

De kubussen kunt u namelijk zien vanaf de bovenzijde of met enige oefening vanaf de onderzijde door het effect van de omkeerillusie. Als je met deze schoenen op straat durft te lopen heb je wel veel bekijks van passanten. Het bezoek aan het stadje kreeg een extra dimensie door onze kennismaking met dit uiterst verrassende product.

Ben je fan van visuele en optische illusies, dan kijk je anders naar je omgeving, in de winkels en kiosken naar tijdschriften en publicaties, naar theatershows, naar de stands op evenementen en vakbeurzen, naar kunst en kunstuitingen, naar architectuur en muurschilderingen en naar alles in je directe omgeving. Blijf echter altijd geloven in je objectieve en subjectieve waarnemingen.


Gerelateerde artikelen