Paradoxen en bewegingen in kunst van Patrick Hughes

5 mei 2016

De in 1939 in Birmingham geboren kunstschilder Patrick Hughes koos al vroeg in zijn ontwikkeling als kunstenaar voor het spel tussen werkelijkheid, waarneming en illusies in zijn eerste werken. Inmiddels is het werk van Patrick Hughes met het spel van het bewegende perspectief en illusies zijn wereldwijd bekende handelsmerk geworden. Bezoekers van exposities met de werken van Hughes worden direct enthousiast bij het zien van geschilderde of de gedrukte voorstellingen met uitstekende piramideachtige vormen op een rechthoekig frame.

Paradoxen en bewegingen in kunst van Patrick Hughes

Structure of Space

De voorstellingen bewegen bij de wandeling van bezoekers langs de werken mee. Dat valt op, waardoor bezoekers een vreemde gewaarwording ervaren en weer teruglopen. Opnieuw die sterke beweging. Na een kennismaking met het driedimensionale werk van de Engelse kunstenaar Patrick Hughes en het ervaren van het bewegende beeld kijken bezoekers in het algemeen op een andere wijze naar werken van andere schilders. Als je je daarbij ook nog gaat interesseren of je laat inspireren door het fenomeen van optische illusies in de kunst, dan kijkt je echt op andere wijze naar kunst in vlakke, dimensionale of een digitale vorm.

De imposante kunstwerken van Patrick Hughes worden of als unieke kunstwerken of als een serie duplicaten te koop aangeboden. Bij meerdere werken is het alsof je wandelt door een expositie van werken van bijvoorbeeld René Magritte, Man Ray, Andy Warhol, Pablo Picasso of langs oudere werken van Hughes zelf. Kijk regelmatig in de verschillende agenda’s van kunsttijdschriften, -kranten en -publicaties. Werken van Patrick Hughes zijn te bezichtigen, te beoordelen en te koop in Galerie Boisserée in Keulen en regelmatig te zien op de grote kunstbeurzen.

Paradoxen en bewegingen in kunst van Patrick Hughes - 2 Paradoxen en bewegingen in kunst van Patrick Hughes - 3 Paradoxen en bewegingen in kunst van Patrick Hughes - 4
My Own Room, Patrick Hughes, 2012, schilderij op een driedimensionaal object, 66 x 149 cm, gedeeltelijk afgebeeld op de voorzijde van de catalogus.

ISBN 978-3-938907-34-4, “Structure of Space”, Patrick Hughes, Galerie Boisserée, 2013, 106 pagina’s.

Galerie Boisserée, Drususgasse 7-11, D-50667 Keulen, www.boisseree.com.


Gerelateerde artikelen