Pop-ups centraal in boek met speelse optische illusies

17 december 2014

Op de omslag van het experimentenboek “Optische Täuschungen” geeft een ronde sticker in een lenticulaire beeldtechniek de voorzijde een fascinerende en magische uitstraling. Van dit prachtig vormgegeven en uitstekend opgemaakte boek verscheen inmiddels een zesde druk. De publicatie is tevens aangemerkt als een erg aantrekkelijke en speelse informatiebron over het verschijnsel van de optische illusies in de categorie Visuele Waarneming.

Pop-ups centraal in boek met speelse optische illusies

Optische Täuschungen

Met veel pop-ups en meer dan 50 verbluffende en verrassende optische fenomenen biedt dit boek de bezitter vele uren speelplezier en vooral kennis en ervaring over het zien en waarnemen van merkwaardige illusies. We zien scheve lijnen of zijn ze recht? Er zijn rond vlekjes die dansen of spontaan verdwijnen. We verwonderen ons bij het zien van absurde perspectieven en vragen ons af of we onze ogen wel echt kunnen vertrouwen. Het is niet alleen een vrolijk boek voor veel kijkplezier, maar geeft ons gelijktijdig interessante informatie en wetenswaardigheden over het functioneren van onze ogen in een combinatie met onze hersenen.

Door de opzet, vormgeving en de keuze van de onderwerpen en variaties is het boek voor zowel kinderen als voor volwassenen geschikt om kennis te maken met illusies. Door de vele experimenten kunnen kinderen alles zelf ontdekken. Bij het omslaan van een aantal van de stevige pagina’s volgen soms heftige bewegingen of springt een driedimensionaal schilderij bijna uit het boek. Een fantastisch educatief spelletjesboek met voorbeelden van moderne illusies voor actieve kinderen.

ISBN 978-3-8310-2283-0, “Optische Täuschungen”, DK - Dorling Kindersley Verlag, 2014, 31 pagina’s met veel experimenten.


Gerelateerde artikelen