Postzegelcollecties volgens een thema leveren kennis op

1 september 2015

Postzegelverzamelaars die vooraf kiezen voor het opbouwen van een verzameling van een bepaald onderwerp leren al snel veel details over het gekozen onderwerp. Daarmee krijgt een thematische collectie extra inhoud en waarde voor de postzegelverzamelaar. Door een regelmatig bezoek aan postzegelhandelaren, verzamelbeurzen, avonden van postzegelverenigingen en abonnementen op postzegelbladen is het eenvoudig en efficiënt geworden om op de hoogte te zijn van de nieuwste en oudere uitgiften.

Postzegelcollecties volgens een thema leveren kennis op

Thematische postzegelverzamelingen

Bovendien biedt het internet een schat aan extra wetenswaardigheden over postzegels en de voorstellingen op de postzegels. Het kiezen van een thema/onderwerp is natuurlijk persoonlijk en geeft vreugde aan het verzamelen. Bij postzegelhandelaren is het mogelijk een abonnement te nemen op nieuwe uitgaven om er zeker van te zijn dat er niets gemist wordt. Ook de thematische collecties van Optische Fenomenen worden telkens van de nieuwste uitgiften voorzien.

Postzegelcollecties volgens een thema leveren kennis op - 2 Postzegelcollecties volgens een thema leveren kennis op - 3 Postzegelcollecties volgens een thema leveren kennis op - 4
De Borst, René Magritte, 1961, Magritte Museum, Het verraad van de voorstelling, René Magritte, 1929, Los Angeles County Museum of Art, Golconda, René Magritte, 1953, Menil collection Houston, De persoonlijke waarden, René Magritte, 1952, Magritte Museum.

Natuurlijk zijn er af en toe bedenkingen over bepaalde uitgiften van kostbare blokjes en series uit bepaalde landen. Maar die bijzondere uitgiften maken de collecties interessant. Als voorbeeld twee aanvullingen voor de thematische collecties “Wetenschappers” en “Kunst - René Magritte”. In Roemenië verscheen een serie zegels met portretten van beroemde wetenschappers. Bij bpost, de Belgische Post, verscheen een boekje met 10 zelfklevende Magritte postzegels. Vier ervan zijn hieronder afgebeeld.


Gerelateerde artikelen