Relativiteitstheorie onder de aandacht in Boerhaave

25 augustus 2015

Met de expositie “Einstein & Friends” viert Museum Boerhaave de 100e verjaardag van de presentatie van de Algemene Relativiteitstheorie door Albert Einstein. Einsteins revolutionaire kijk op ruimte en tijd. Voor het publiek opent de expositie op zaterdag 19 september a.s. en blijft tot en met 3 januari 2016 in het museum.

Relativiteitstheorie onder de aandacht in Boerhaave

Museum Boerhaave Leiden

Als conservator treedt op de directeur van het museum, Dirk van Delft. Centraal in de opstellingen staan de warme vriendschappen en diepgravende discussie van Albert Einstein met zijn Hollandse collega’s, als Pieter Zeeman, Heike Kamerlingh Onnes, Hendrik Lorentz en Paul Ehrenfest.

Relativiteitstheorie onder de aandacht in Boerhaave - 2 Relativiteitstheorie onder de aandacht in Boerhaave - 3
Portretten en activiteiten van Albert Einstein zijn regelmatig afgebeeld op postzegels en vertellen veel over historische feiten en gebeurtenissen.

Te zien zijn Einsteins vulpen, schilderijen van Hendrik Lorentz en Paul Ehrenfest, glas-in-loodramen van kunstenaar Harm Kamerlingh Onnes, met onder andere een voorstelling van het Zeemaneffect, foto’s, tekeningen, aquarellen en veel historische publicaties en voorwerpen rondom het werk en leven van Albert Einstein (1879-1955). Ter gelegenheid van de expositie verschijnt het stripboek “Ehrenfest! Het tragische levensverhaal van Einsteins boezemvriend”.

Museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, NL-2312 WC Leiden, www.museumboerhaave.nl.


Gerelateerde artikelen