Retrospectief Karel Appel in Haags Gemeentemuseum

26 april 2016

Internationaal gezien is Karel Appel een beroemde kunstenaar geworden door zijn kleurrijke en spraakmakende schilderwerken. In 2016 is het tien jaar geleden dat hij is overleden. Voor het Gemeentemuseum Den Haag een uitstekend moment om aan de hand van 67 schilderijen, 12 beelden en meer dan 60 tekeningen een fascinerend beeld te geven van het oeuvre van Karel Appel.

Retrospectief Karel Appel in Haags Gemeentemuseum

Karel Appel

In de expositie, die blijft te zien tot en met 16 mei 2016, laat het museum werk zien uit zijn CoBrA-periode, zijn vroege werk en experimenten en zijn zeer eigen - soms bijna abstracte - interpretatie van klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap en het stadsgezicht. Er is een catalogus verschenen en speciaal voor jongeren is een prentenboek over het leven en werk van Karel Appel verkrijgbaar in het museum. Maak kennis met het resultaat van een iconische uitspraak van Karel Appel: “Ik rotzooi maar wat an”.

Retrospectief Karel Appel in Haags Gemeentemuseum - 2
Afbeelding van het schilderij: Kind IV, Karel Appel, 1951, olieverf op hout, 85 x 65 cm, collectie Gemeentemuseum Den Haag, © Karel Appel Foundation, c/o Pictoright Amsterdam, 2015.

Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag, www.gemeentemuseum.nl.


Gerelateerde artikelen