Spelend leren over optische illusies door experimenten

16 juli 2014

Door de handige ringband, grote plaatjes en duidelijke instructies is de educatieve set “The Optical Illusion Pack” uitstekend geschikt voor gebruik door kinderen vanaf 8 jaar in schoolverband, in de situatie van de opvang of in familiaire kringen.

Spelend leren over optische illusies door experimenten

The Optical Illusion Pack

In een korte introductie krijgen de lezers een beeld van de optische werking van het oog en de hechte samenwerking met het brein. Vormen en varianten van klassieke illusies zijn op aantrekkelijke en kleurrijke wijze behandeld. De ontwerper van het boekje brengt het onderwerp voor het voetlicht in onder andere de paragrafen “Plezier met lijnen”, “Kromme en bochtige lijnen”, “De illusie van grootte”, “Onmogelijke figuren”, “Nabeelden”, “Driedimensionale afbeeldingen” en “Springende figuren”. Maar ook wordt er gespeeld met bewegende vormen en patronen. Bewegende illusies ontstaan tijdens het kijken naar speciaal getekende patronen door bijzondere eigenschappen van onze ogen en het netvlies. Een andere vorm van de bewegende beelden en het ontstaan van nieuwe patronen wordt gerealiseerd door het ronddraai- en van schijfjes met bepaalde patronen. Om dit spel te kunnen doen bevat de map in het boekje een aantal kartonnen schijfjes. Met hulp van een klein tolletje kunnen de schijfjes draaien en ontstaan driedimensionale figuren en zelfs kleuren op het oppervlak van de zwart/wit schijfjes. Leuke set voor uren en dagen speelplezier.

Spelend leren over optische illusies door experimenten - 2 Spelend leren over optische illusies door experimenten - 3

ISBN 978-0-7641-6617-4, “The Optical Illusion Pack”, Miranda Brown, Barron’s Educational Series, 2013, 36 pagina’s, experimenteerset + 3D-bril.


Gerelateerde artikelen