Sterk bewegingseffect op Zwitserse postzegels

27 juni 2015

Meerdere postadministraties hebben veel aandacht voor bijzondere uitgiften in hun postzegelprogramma. Verrassende zegels dragen bij tot extra interesse in het sparen en gebruiken van deze zegels en zorgen tevens voor extra inkomsten voor de Post. Ook is er een streven om als één van de eersten nieuwe beeldtechnieken toe te passen in de ontwerpen van postzegels.

Sterk bewegingseffect op Zwitserse postzegels

Lenticulaire beeldtechniek op postzegels

De Zwitserse Post heeft ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het Museum voor Communicatie in Bern twee speciale postzegels uitgegeven met een buitengewone 3D-beeldtechniek. Daarop krijgt het begrip communicatie tussen personen wel een heel bijzondere uitstraling en uitvoering.

Sterk bewegingseffect op Zwitserse postzegels - 2 Sterk bewegingseffect op Zwitserse postzegels - 3 Sterk bewegingseffect op Zwitserse postzegels - 4

De postzegels zijn zo ontworpen dat alle personen een beetje bewegen bij het overbrengen van een boodschap. Voor de Zwitserse Post is dit de eerste maal dat zij een dergelijke zegel in de lenticulairtechniek uitbrengen. De verkoop begon op 10 mei 2007 in de postkantoren van de Zwitserse Post.


Gerelateerde artikelen