Succesvolle werkboekjes in thema geometrie gebundeld

26 augustus 2014

Voor het Duitse taalgebied zijn 6 boekjes uit de succesvolle Zebra-reeks gebundeld in een studieboek voor het onderwijs in de wiskunde en voor belangstellenden in de achtergronden van de geometrie.

Succesvolle werkboekjes in thema geometrie gebundeld

Das Zebra-Buch zur Geometrie

Daarmee kunnen leerlingen en docenten profiteren van de heldere en onderhoudende leerstof met de onderwerpen “De Gulden Snede”, “Perspectief, hoe moet je dat zien”, “De veelzijdigheid van bollen”, “Schuiven met auto’s, munten en bollen”, “Een koele blik op waarheid, bewijzen en redeneren” en “Geschiedenis van de niet-Euclidische meetkunde”. Het klassieke thema van de geometrie in de wiskunde heeft interessante toepassingen in andere mathematische gebieden, in de esthetica en in de kunst.

De rijke veelzijdigheid van het vakgebied wiskunde staat borg voor prikkelende en interessante behandelingen van de leerstof. Door de wijze van het behandelen van de diverse onderwerpen is de inhoud ook geschikt om meer te weten te komen over die onderwerpen. De geheimzinnigheid rondom de Gulden Snede wordt bijna volledig weggenomen door de manier van de behandeling ervan. De reeks van Fibonacci komt ook aan de orde en speelt een bijzondere rol bij het verklaren van de “goddelijke verdeling”. Elk deel geeft een literatuuroverzicht en de oplossingen van de vraagstukken. Het boek sluit af met een trefwoordenregister.

ISBN 978-3-642-05247-7, “Das Zebra-Buch zur Geometrie”, Ferdinand Verhulst en Sebastian Walcher, Springer Verlag, 2010, 304 pagina’s.


Gerelateerde artikelen