Tijdschrift voor goochelaars presenteert een 3D-uitgave

1 april 2016

De redactie van het vaktijdschrift Aladin viert in 2016 het 70-jarig bestaan van deze uitgave voor goochelaars, aangesloten bij de Oostenrijkse vereniging voor magiërs Magischer Ring Austria - MRA. Speciaal voor dit bijzondere feestelijke jubileum is gekozen voor het gebruik van de 3D-anaglyfenbeeldtechniek bij het afdrukken van de afbeeldingen. De redactie van Aladin en de ingeschakelde deskundigen hebben daarmee een topprestatie geleverd en de lezers hebben de uitvoering en inhoud met enthousiasme en waardering ontvangen.

Tijdschrift voor goochelaars presenteert een 3D-uitgave

Aladin in 3D

De 3D-uitgave Aladin 01/2016 bevat een aantal artikelen over 3D-stereoscopische beeldtechnieken en staan meerdere internationaal bekende goochelaars in 3D afgebeeld. Het driedimensionale tekenwerk van ontwerper Sylvain Arnoux krijgt extra aandacht. Zijn uniek getekende anaglyfenbeelden zijn spectaculair om te zien in 3D. Het hoofdartikel “70 jaar Aladin - 70 jaar Oostenrijkse Goochelgeschiedenis” biedt een beeld van historische ontwikkelingen in 3D-technieken en 3D-apparatuur.

Tijdschrift voor goochelaars presenteert een 3D-uitgave - 2 Tijdschrift voor goochelaars presenteert een 3D-uitgave - 3 Tijdschrift voor goochelaars presenteert een 3D-uitgave - 4

Alles rijk geïllustreerd door 3D-foto’s, die door het opzetten van de bijgevoegde 3D-anaglyfenbril met een speciaal diepte-effect tot leven komen. Natuurlijk komen ook de innovatieve 3D-beeldtechnieken ruimschoots aan de orde in meerdere artikelen. Er is bovendien aandacht voor een aantal museale collecties uit de goochelbranche en verhalen met persoonlijke belevenissen door bekende goochelaars. Een prachtige 3D-uitgave om langdurig te koesteren!

Aladin is een vaktijdschrift voor goochelkunst en tevens het verenigingsblad van de Magischer Ring Austria (MRA). Voor aanvullende informatie www.mra.at.