Vandaag nog science fiction en morgen al werkelijkheid!

5 december 2016

De bestsellerauteur Gerd Ganteför, wetenschapper, professor aan meerdere universiteiten en een specialist op het vakgebied van de nanotechnologie, is een succesvol schrijver van een reeks boeken met een wetenschappelijke en beschouwelijke inhoud en betekenis. Met zijn teksten zet hij lezers aan tot het nadenken over het leven, de maatschappij, toekomst, het doel van het wetenschappelijk onderzoek en de omgang met en invloed van science fiction.

Vandaag nog science fiction en morgen al werkelijkheid!

Heute Science Fiction, morgen Realität?

De auteur is een fanatieke voorstander van het behoud op hoog niveau van het wetenschappelijk onderzoek. Uiteindelijk zijn er nog duizenden open en spannende vragen, waarvan momenteel een deel wordt onderzocht en een ander deel wacht op de start van het onderzoek. In onze fantasie ontstaan oplossingen, die met de huidige stand van innovatie en techniek nog niet gerealiseerd kunnen worden.

We maken in het boek kennis met een aantal bijzondere ontdekkingen, feiten en gebeurtenissen, die alle zorgen voor nieuwsgierigheid en opwinding bij de lezers. De periode van de “platte aarde” ligt al meerdere eeuwen achter ons. De auteur stipt die periode aan en geeft direct daarna zijn visionaire kijk op ontwikkelingen in de geneeskunde, de biologie, de grenzen van de wetenschap, geest en bewustzijn en filosofeert over de tweede aarde en het mogelijke bestaan van een buitenaards leven en intelligentie. Een spannend en onderhoudend goed boek.

ISBN 978-3-527-33881-8, “Heute Science Fiction, morgen Realität?”, Gerd Ganteför, Wiley-VCH Verlag, 2016, 224 pagina’s.


Gerelateerde artikelen