Vergeten klassieke boektitel in een modern jasje gestoken

17 december 2016

In de serie heruitgaven van klassieke studieboeken en referentiewerken verscheen bij de speciale uitgeverij Forgotten Books de uitgave Visual Illusions van veelzijdig auteur en wetenschapper M. Luckiesh. Het op deze wijze heruitgeven van klassieke boekwerken maakt het mogelijk om de historische uitgaven nu ook beschikbaar te krijgen voor een groter publiek.

Vergeten klassieke boektitel in een modern jasje gestoken

Visual Illusions

Aan de aanschaf van de herdruk is wel een flinke prijs gekoppeld. Kijk op internet naar een acceptabele aanschafprijs om dan extra te genieten van een historische benadering van het spel met en de unieke samenhang tussen de fenomenen van licht, kleur, verlichting met kunstlicht en het ontstaan van visuele illusies. De auteur geeft in zijn inleiding aan dat het specifieke onderwerp van een complexe omvang is en dat zelfs met alle gedane studies en experimenten nog steeds zorgt voor voldoende uitdaging voor gericht wetenschappelijk onderzoek.

Het vak- en interessegebied van het zien en waarnemen is uitdagend genoeg voor studenten en docenten psychologie, fysiologie, neurologie en oogheelkunde om de boeiende facetten van het complete visuele systeem gedetailleerd te bestuderen. Het zijn juist deze vormen van herdrukken van werken met een wetenschappelijk karakter, die dergelijke studies zo aantrekkelijk maken. Voor liefhebbers van optische illusies een geweldig inspirerende heruitgave.

ISBN 978-1-332-07241-5, “Visual Illusions”, M. Luckiesh, Forgotten Books, 2015 (herdruk van een uitgave uit 1922), 252 pagina’s.


Gerelateerde artikelen