Visuele illusies zorgen voor een creatieve ontwikkeling

13 januari 2017

De inhoud en vrolijke opmaak in het boek Illusions d’optique zorgen voor meerdere creatieve en langdurige toepassingen door individueel gebruik en groepsgebruik tijdens de lessen en tussenuren op scholen, op schoolvakantiekampen of op feestjes. De kleurrijke groot formaat afbeeldingen tonen visuele illusies, optisch bedrog, 3D straattekeningen en andere merkwaardige visuele fenomenen.

Visuele illusies zorgen voor een creatieve ontwikkeling

Illusions d’optique

Het geheel aan plaatjes is in acht herkenbare gedeelten naar type en soort illusie of fenomeen verdeeld, te weten in onder andere illusies met een beweging, illusies met bewust getekende optische afwijkingen, het verschijnsel van camouflage, figuren met een dubbele betekenis, geometrische illusies, onmogelijke figuren, 3D-effecten vanuit platte tekeningen en voorbeelden van aanwezige en zelfgemaakte visuele verschijnselen in het dagelijks leven.

Visuele illusies zorgen voor een creatieve ontwikkeling - 2 Visuele illusies zorgen voor een creatieve ontwikkeling - 3 Visuele illusies zorgen voor een creatieve ontwikkeling - 4

Het boek bevat meer dan 120 afbeeldingen. Elk plaatje is voorzien van een tekst met informatie, een vraag of een uitleg. Bij elke groep heeft de auteur gezorgd voor opdrachten om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van eigen illusies en te experimenteren met aangegeven materialen, modellen en apparaten.

ISBN 978-2-215-14918-7, “Illusions d’optique”, Pat Jacobs, Fleurus Éditions, 2015, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen