Voorlichting over onze ogen blijft een taak voor opticiens

22 juli 2015

Opticiens worden dagelijks aangesproken over het functioneren van onze ogen, met veel voorkomende oogafwijkingen en met allerlei onvolkomenheden die optreden bij ons zien en waarnemen. In het informatieve boek “Ich schau dir in die Augen, Kleines!” vertelt auteur en voormalig opticien Lars Wandke op een luchtige en plezierige wijze over de wereld van het zien. Ook geeft hij tevens antwoorden op alle voorkomende vragen en problemen.

Voorlichting over onze ogen blijft een taak voor opticiens

Ich schau dir in die Augen, Kleines!

Ondanks dat wij elke dag na het opstaan voornamelijk met onze ogen de omgeving waarnemen, weten we eigenlijk weinig over dit bijzondere zintuig. Daarom werd het de hoogste tijd om de belangrijkste vragen en antwoorden over het zien te bundelen. De auteur doet dat zeer uitgebreid en koos voor 20 hoofdstukken met prikkelende titels. Door de stijl van behandeling van de veelzijdige onderwerpen is de inhoud van het boek uitstekend geschikt voor volwassenen en voor jongeren. Zijn vermakelijke wijze van het beschrijven van zijn visuele waarnemingen en uitgesproken meningen over de vragen van zijn klanten en hun gedragingen maakt het boek heel bijzonder.

Alle noviteiten in de oogheelkunde en de multimedia in relatie tot het comfort van het proces van het zien, waarnemen en herkennen komen aan de orde. Opvallend daarbij is de aandacht voor een toename van bijziendheid, het laseren van ogen, een pleidooi voor contactlenzen, het ontstaan van hoofdpijn bij het gebruik van een 3D-bril en de nadelen van kleurenblindheid. Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting van de 10 belangrijkste onderwerpen. Een verrassend boek met heel veel leuke en zinvolle informatie voor alle opticiens en liefhebbers van het zien.

ISBN 978-3-442-31363-1, “Ich schau dir in die Augen, Kleines!”, Lars Wandke, Goldmann Verlag, 2014, 287 pagina’s.


Gerelateerde artikelen