Werken van Dalí vormen inspiratie voor postzegels

24 juli 2015

Uitgevers van postzegels speuren naar de belangrijkste historische feiten en actuele gebeurtenissen om een aanleiding te hebben een filatelistische uitgave te laten ontwerpen en op de markt te brengen voor postaal gebruik. De belangrijkste functie van een postzegel of een postzegelblokje is natuurlijk de frankeerwaarde.

Werken van Dalí vormen inspiratie voor postzegels

Salvador Dalí

Er zijn wereldwijd miljoenen postzegelverzamelaars die blij zijn met alle nieuwe uitgiften en extra blij zijn met heel mooie en uiterst verzorgde uitgiften voor de verzameling. Een combinatie van standaard, permanente en gelegenheidspostzegels is veelal het uitgangspunt van een officiële postadministratie met een eigen uitgiftebeleid.

Werken van Dalí vormen inspiratie voor postzegels - 2 Werken van Dalí vormen inspiratie voor postzegels - 3 Werken van Dalí vormen inspiratie voor postzegels - 4

Ook het aantal uitgiften over een bepaalde periode is een belangrijk item in het uitgiftebeleid. Zijn er teveel uitgiften dan wordt de geloofwaardigheid van de autoriteit in twijfel getrokken. Deze voorbeelden van Dalí-postzegels zijn volgens kenners twijfel gevallen, maar wel mooi.


Gerelateerde artikelen