View-Master Reels in driedelige serie verzamelgidsen

7 maart 2012

De eerste View-Master 3-D viewer werd in 1939 tijdens de Wereldtentoonstelling New York gedemonstreerd bij de bezoekers. Vanaf dat moment kwam de vraag naar steeds meer nieuwe schijfjes voor de view-master viewer op gang. Voor jong en oud kwamen honderden schijfjes met uiteenlopende onderwerpen op de markt.

View-Master Reels in driedelige serie verzamelgidsen

Inmiddels kunnen verzamelaars van view-master schijfjes en 3-D viewers genieten van duizenden verschillende schijfjes en een zeer groot aantal viewer modellen. En nog steeds verschijnen er nieuwe schijfjes met bijzonder ontworpen VM-viewers in de bekende speelgoedwinkels en de shops voor souvenirs en vele andere toeristische producten. De verzamelaar van het eerste uur en tevens de samensteller en uitgever van prachtige en unieke verzamelgidsen, Harry zur Kleinsmiede, heeft ervoor gezorgd dat verzamelaars en liefhebbers van VM-schijfjes nagenoeg alles komen te weten over View-Master 3-D viewers en schijfjes tijdens en na het lezen van een serie van drie omvangrijke boekwerken.

Van deze unieke serie verzamelgidsen voor VM-verzamelaars presenteerde 3-D Book Productions onlangs het derde deel met informaties en wetenswaardigheden uit de werelden van vermaak en educatie.
Verzamelgids 1 bevat gegevens over 3-D VM-schijfjes en VM-pakketten met on-derwerpen uit Europa, Afrika, Australië, Azië en Centraal- en Zuid-Amerika. Gids 2 geeft alle informatie over 3D producten uit de USA en Canada. Elke uitgave geeft een schat aan historische gegevens over de ontwikkelingen, successen en tegenslagen, overnames en vooral over de verscheidenheid in onderwerp, verpakking en verkooppromoties voor 3-D schijfjes. In VM-verzamelgids 3 vindt de lezer onder meer de onderwerpen kinderverhalen, sprookjes, avonturen, tekenfilm figuren, films en tv-shows, ruimtevaart, de natuur, Disney en wereldtentoonstellingen. Elke gids bevat katernen met kleurenplaatjes.

View-Master Reels in driedelige serie verzamelgidsen - 2

Met het verschijnen van gids 3 is de serie compleet en heeft elke VM-verzamelaar een geweldige referentiebron, vraagbaak en vooral inspiratiebron om de collecties View-Master 3-D viewers en VM-reels nog meer waarde en inhoud te geven. De drie stevige VM-gidsen zijn rechtstreeks te bestellen bij 3-D Book Productions.

ISBN 978-90-71377-59-4, “View-Master Reels and Packets - Volume 3 - Showtime and Education”, Harry zur Kleinsmiede, 3-D Book Productions, 2012, 896 pagina’s, $ 110.

Eerder verschenen in deze reeks van Harry zur Kleinsmiede:


Gerelateerde artikelen