Maak zelf je 3D illusies

1 juni 2013

Met het werk-, doe- en spelletjesboek “3D Illusions” is het mogelijk om meer dan 50 spelletjes, puzzels, merkwaardige figuren en illusies te bouwen, te vouwen en te plakken. Auteurs Marie-Jo Waeber en Gianni A. Sarcone hebben fantastisch werk gedaan met het bedenken van deze zeer mooie educatieve publicatie voor het gebruik op school en in de familiekring.

Maak zelf je 3D illusies

Make your own 3D illusions

Alle denkbare vormen van optisch bedrog en optische verschijnselen zijn op één of andere wijze aanwezig in het boek. In een inleiding schrijft de auteur over visuele creativiteit en de passie voor mysteries en illusies. De puzzels, spelletjes en objecten in bouwvorm zijn uitgebreid getest in vele wetenschappelijke workshops, die in meerdere Europese steden plaatsvonden.

De inhoud is verdeeld in vier categorieën, te weten in tweedimensionale puzzels, in driedimensionale puzzels, in interactieve optische illusies en in goocheltrucs. Door duidelijke toelichtingen is het mogelijk om direct aan de slag te gaan. Bezitters van dit geweldige spelletjesboek maken kennis met onder andere anamorfosen, de kamer van Ames, het hol en bol effect, rotatie illusies, het Jastrow experiment, optische en geometrische effecten, met interferentie verschijnselen, kleurillusies en verschillende magische kaartspelletjes.

Het boek bevat spiegelmateriaal, dat na gebruik wordt opgeborgen in een mapje. Alle kartonnen spelletjes en objecten kunnen eenvoudig uitgedrukt worden. Enkele oplossingen staan achterin. Voor liefhebbers van illusies een prachtig boek.

ISBN 978 1 84442 632 4, “Make your own 3D illusions”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Carlton Books, 2007, 112 pagina’s