Tangram in een bedrijfslogo

8 april 2013

Ons viel het direct op dat het logo naast de naam van een firma erg veel weg heeft van het bekende puzzelspel tangram. Het reclamebord waarop dit logo is afgebeeld zagen wij aan een lantaarnpaal langs een druk bereden weg in Rotterdam.

Tangram in een bedrijfslogo

Bij onze navraag blijkt het om een advocatenkantoor te gaan, dat in 1995 door zeven advocaten is opgericht. Inmiddels is het bedrijf met circa zeventig advocaten en notarissen één van de grootste kantoren in de regio Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd in een voormalig bankgebouw aan de Blaak 28.

Aan de oorspronkelijke basis van het spel tangram heeft de ontwerper twee rondjes toegevoegd om het beeld van de panter sterker te accentueren. Het van oorsprong Chinese spel bestaat uit zeven stukken, die samen talloze figuren kunnen vormen.

Voor haar relaties en reclamedoeleinden tijdens presentaties heeft het bedrijf een kartonnen doosje laten ontwerpen, waarin een houten tangramspel is opgenomen. De kleine brochure in het doosje geeft een beeld van de mogelijkheden van het advocatenkantoor en haar medewerkers (www.ploum.nl)


Gerelateerde artikelen